00:54
«Прохід до парламенту»: публічна соціально - мистецька акція

21 жовтня Андріївському узвозі відбулась соціально-мистецька акція «Прохід до парламенту», на якій громадські організацій та митці, за підтримки Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, намагались привернути увагу простих перехожих до необхідності збільшувати присутність жінок у владі.  

Організатори акції занепокоєні низькою кількістю жінок в прохідних списках політичних партій та їх представництвом серед мажоритарних кандидатів. Так, за прогнозами експертів з гендерних питань, кількість жінок в майбутньому парламенті не перевищуватиме 10 відсотків. І це попри те, що кількість жінок виборців більше 60 відсотків. 
 
 
 «Рівноправна участь жінок і чоловіків у політичному житті та на вищих щаблях державного управління є не лише вимогою елементарної справедливості та демократії, але і необхідною умовою досягнення рівності у суспільстві, просування ґендерно - чутливої політики до інших сфер життя. Несприятливе становище України за цим індикатором (Цілі Розвитку Тисячоліття) визначається незначним представництвом жінок у Парламенті. Протягом всього періоду незалежності України  воно не перевищувало 8%. Водночас, в середньому по Європейському Союзу, жінки посідають близько 30% парламентських місць, а в країнах Північної Європи, яким вдалось досягти найбільшого прогресу в сфері ґендерної рівності, навіть більше   (в Швеції – 47%, Нідерландах – 42%, Норвегії – 39%).», - зазначила одна з організаторів акції, начальник Головного управління у справах сімї, молоді та спорту КМДА. Валентина Коляда  

Громадські організації та митці намагались привернути увагу суспільства до проблеми та спонукати виборців подумати, як вони можуть допомогти забезпечити рівні можливості для жінок в Україні. 

«Наша акція підтвердила результати досліджень, які проводились в Україні, за якими більшість респондентів (72%) не задумуються над тим, якої статі народні депутати представлять наші інтереси в парламенті, і що жінки і чоловіки насправді мають різний досвід, яких  є важливим для законотворчої діяльності» - говорить одна з ініціаторів акції, координатор Мережі громадського контролю за гендерною рівністю на парламентських виборах  2012, Оксана Ярош.  

Під час акції прості перехожі, за допомогою професійних митців у вигляді майстер – класу створили 10 картин, які відобразили їх ставлення до жінок і чоловіків в парламенті, які професійні художники перетворили на завершений художній твір.  

За словами організаторів, вони подарують ці картини лідерам політичних сил, щоб на майбутніх виборах вони не забули включити більше жінок кандидаток.  

Організатори акції: ВГО «Жіночий консорціум України», МО «Школа рівних можливостей», ВОГО «Гендерний центр» та інші учасники ініціативи Мережі кого контролю за гендерною рівністю на парламентських виборах  2012. 

Партнери: Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Київський міський центр сім"ї "Родинниій дім". 

 

 

Переглядів: 646 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 03.05.2024, 09:11
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0