22:09
Перша Всеукраїнська виставка-ярмарок центрів гендерної освіти ВНЗ у Харкові
23-24 листопада 2012 р. у Харкові відбулась 1 Всеукраїнська виставка-ярмарок центрів гендерної освіти ВНЗ. Її учасниці та учасники зібралися задля того, щоби підвести підсумки річної діяльності мережі, обмінятися набутим досвідом, розробити стратегічні плани на майбутнє. 

Захід присвячено старту Міжнародної кампанії та Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Проект по створенню та розвитку Всеукраїнської Мережі центрів ґендерної освіти реалізується Харківським обласним ґендерним ресурсним центром в м. Харків в партнерстві із Фондом імені Фрідриха Еберта, представництво в Україні. В Харківській області велику підтримку надає Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА.

Долучилися до організації та проведення останнього цьогорічного заходу в рамках проекту Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський обласний центр молоді та Міжнародний правозахисний жіночий центр "Ла Страда-Україна", який передав  для учасниць та учасників заходу літературу, візуальні та роздаткові матеріали.

Участь у Виставці-ярмарку взяли представниці центрів гендерної освіти ВНЗ, представниці та представники органів місцевого самоуправління , громадські діячі, освітяни  з  міст  Суми, Тернопіль,  Донецьк, Черкаси, Вінниця, Хмельницький, Лозова, Херсон, Полтава, Чернівці, Чугуїв та волонтери з Італії , які працюють у сфері забезпечення прав людини. 


Гості заходу мали можливість ознайомитися із досягненнями центрів гендерної освіти ВНЗ з різних міст України, проектами, що були реалізовані цими центрами протягом 2011-2012 рр., а також з проектами партнера Всеукраїнської мережі – журналу «Счастливая», на сторінках якого систематично розміщується інформація про діяльність, проекти, партнерів мережі, публікуються творчі роботи студентської молоді та матеріали з гендерної тематики та протидії насильству у сім,ї.

Під час роботи секції «16 днів проти гендерного насильства»  було презентовано творчі проекти волонтерів ЦГО ХНУРЕ: фотопроект  та ролик «Зупинимо насильство разом!», проект волонтерів ЦГО ХНУВС: стінну газету, присвячену Міжнародній кампанії «16 днів проти насильства». Учасниці та учасники секції дізналися про просвітницьку роботу у сфері забезпечення прав людини, що здійснюють у Харкові волонтери з Італії, які беруть участь у проектах Міжобласної волонтерської організації «СВІТ Україна»,  шукали відповіді на запитання: «Якими мають бути роз даткові матеріали під час кампанії?», «Якими мають бути заходи кампанії, щоб привернути увагу якомога ширших кіл громадськості до проблеми домашнього насильства?».

Учасники та учасниці, які взяли участь у роботі секції «Гендерне бюджетування на місцевому рівні» дізналися про такий напрямок як гендерне бюджетування та результати проекту, що було реалізовано у м. Чугуїв Чугуївською міською радою у партнерстві із Фондом імені Фрідриха Еберта, представництво в Україні та ЦГО Харківської національної академії міського господарства. 

«Відкритий простір» за тематикою «Актуалізація напрямів роботи ЦГО ВНЗ та стратегічне планування діяльності Всеукраїнської мережі ЦГО ВНЗ» дав можливість народитися новим проектам  з жіночого лідерства, шляхів впровадження гендерних підходів в навчальний процес, впровадження гендерних підходів у технічних ВНЗ, створення гендерно-чутливого ВНЗ, створення у виші умов для людей з обмеженими можливостями та інш. та знайти партнерів для реалізації цих проектів.
У «Світовому кафе» учасниці та учасники шукали відповіді на запитання щодо залучення волонтерського потенціалу, підтримки діяльності ЦГО ВНЗ з боку керівництва вишів, фінансової підтримки проектів ЦГО ВНЗ, напрямів роботи із викладацьким складом.

У рамках заходу було презентовано шведський досвід впровадження політики рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та  №2 електронного журналу про гендер «Ми»,  що є органом Всеукраїнської мережі ЦГО ВНЗ.

Учасниці та учасники заходу отримали роздаткові матеріали, розроблені Харківським обласним гендерним ресурсним центром та інформаційно-методичні матеріали, видані Міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда-Україна».  Їхня участь у 1-й Всеукраїнській виставці-ярмарку ЦГО ВНЗ та внесок у впровадження гендерних підходів у систему вищої освіти в Україні було відзначено дипломами. 
Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 1317 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
avatar
1
Молодці! Вітаю!
avatar
2
Какие вы молодцы, дорогие коллеги! Отдельно радует, что много молодежи. Обнимаю и желаю новых проектов на благо женщин Украины.
smile
avatar
Вівторок, 19.03.2024, 10:32
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика


Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0