20:16
До уваги прихільниць та прихільників впровадження гендерних підходів в систему вищої освіти!
З 2011 р. у Харкові Обласним ґендерним ресурсним центром  в партнерстві із Фондом імені Фрідриха Еберта, представництво в Україні реалізується проект по створенню та розвитку Всеукраїнської мережі центрів ґендерної освіти.
 
В Харківській області велику підтримку надає Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА.
 
На сьогодні у Мережу входять 18 центрів гендерної освіти (гендерних центрів, кафедр, студій) у ВНЗ Донецька,  Житомира, Києва, Луцька,  Сум, Тернополя, Харкова, Черкас, Ужгорода.
 
Цими центрами проводиться потужна робота щодо впровадження гендерних підходів в освітньо-виховний процес вишів. Навкруги центрів згуртовується молодь, яка долучається до розповсюдження ідей гендерної рівності.
Волонтерами ЦГО ХНУРЕ розроблено сайт Всеукраїнської мережі  www.gendercenter.net.ua.
 
Центрами ініціюються та реалізуються унікальні проекти з гендерної тематики, до яких долучаються студентки та студенти, викладачки та викладачі ВНЗ з різних регіонів України. Про те, як відбувалися ці події можна дізнатися на сайті гендерного музею www.gender.at.ua  та  сайті мережі   www.gendercenter.net.ua         
 
З серпня 2012 р. у мережі є свій власний електронний журнал «Ми», на сторінках якого розповідається про її діяльність та проекти:
 
Члени мережі мають можливість  навчання та підвищення кваліфікації під час різних заходів,  що організуються Обласним гендерним ресурсним центром у партнерстві із Фондом імені Фрідриха Еберта, представництво в Україні.
 
Партнери мережі – Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда-Україна» та Інформаційний консультаційний жіночий  центр (м. Київ) організують для членів мережі тренінги з гендерної тематики та діляться літературою та роздатковими матеріалами.
 
Мережа є відкритою і до неї можуть залучитися всі бажаючі створити центри гендерної освіти у власних вишах. Ми поділимося із вами усіма матеріалами, що були розроблені під час різних спільних заходів, розробленими документами та методиками.
 
Для того, щоб отримувати розсилку Всеукраїнської мережі напишіть листа на адресу gender.museum@gmail.com з проханням додати в розсилку Вашу адресу.
 
Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 955 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 19:52
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0