20:19
Підбито підсумки конкурсу "Права жінок і чоловіків у суспільстві"

В останній день вересня в затишній кав’ярні "Druzi forrever" відбулося підбиття підсумків і нагородження учасників та переможців конкурсу "Права жінок і чоловіків у суспільстві", оголошеного для журналістів волинських медіа, громадських діячів і студентів.

Його метою було поглянути на питання прав людини в українському суспільстві за ознакою статі.

Оксана Ярош - голова ВОГО "Гендерний центр", керівник проекту "Гендерна абетка для медіа"

На конкурс було подано 22 матеріали, з яких - 4 радіопередачі, одна - відеопередача, решта - друковані тексти, як опубліковані раніше так і ті, які ніде не були надруковані.

До складу журі увійшли відомі в Україні журналістки та громадські діячки, а саме:

  • Тетяна Ісаєва  директорка Музею історії жіночого і гендерного руху, редактор журналу "Ми", гендерна експертка ПРООН-ЄС;
  • Михайлина Скорик журналістка, медіа-тренерка, керівниця служби інтернет-ресурсів телеканалу "Україна";
  • Юлія Гончар  членкиня Національної спілки письменників України, Жіночої організації "Славія", Інституту розвитку креативних технологій і Мас Медіа, тренерка з гендерної політики;
  • Ольга Веснянка  журналістка, правозахисна активістка, співпрацює з DW, організаторка Київського медіа-кіноклубу, активістка Молодіжного правозахисного центру;
  • Наталка Зубар  журналістка, член Незалежної медіа-профспілки України, голова правління ІЦ «Майдан Моніторинг».

Оцінювання робіт відбувалося за п'ятибальною системою. До уваги бралося два основні критерії - "журналістська майстерність" і "гендерна обізнаність". Середній бал за двома критеріями у п'яти учасників журі став основою для відзнак і номінацій.

Перемогу в номінації "Радіопередача" здобула журналістка Волинської ОДТРК Наталка Морозюк передачею про гендерну рівність у циклі передач "Стосується кожного" (звукорежисер Світлана Рибальченко), друге місце журналіст Волинської ОДТРК Андрій Роїк передачею "Про жінок, чоловіків і гроші" циклу "Стосується кожного" (звукорежисер Світлана Рибальченко) і третє Інна Літвінчук, журналістка Волинської ОДТРК, передачею "Про сексизм у рекламі та медіа".

Зліва направо: Андрій Роїк, Інна Літвінчук, Наталка Морозюк

У номінації "Друкований журналістський матеріал" перше місце розділили між собою журналістки-фрілансерки Тетяна Зубрик (матеріалом "Місце жінки у декреті?") й Ольга Максим'як (публікацією "Силою не будеш милим"). Друге і третє місце отримали статті журналістки громадсько-політичної газети "Волинь-нова" Ярослави Тимощук (відповідно "Валентині рукою до хмар подати" і "Жінка шукає себе, як і наша країна"). 

          

Тетяна Зубрик                                    Ольга Максим'як

Ярослава Тимощук

Спеціальну відзнаку "За найоригінальніший заголовок і актуальність теми" отримала журналістка інформаційно-аналітичного порталу "4 влада" Мая Голуб (матеріал "ДЕгендерНація?").

У номінації "Друковані матеріали студентів/громадських діячів" перше місце виборола громадська діячка Юлія Смаль публікацією "Дискримінація", друге студентка Луцького педагогічного коледжу Наталія Орлова матеріалом "Вихователь це ще й "чоловіча" професія" і третє студентка Національного університету "Острозька академія" Наталка Середюк матеріалом "Кошмари сучасних студенток або до чого веде омріяний диплом". Відзнаку "За вдале поєднання спортивної тематики і прав жінок" отримала громадська діячка Катерина Шарпата.

 

Наталка Орлова                                      Катерина Шарпата

Особливу подяку  "Кримський прорив на волинський конкурс" отримує Ірина Остащенко за матеріал "Севастополь - не Америка..."

Окрему відзнаку "За візуалізацію проблеми захисту прав жінок у медіа" отримала журналістка-фрілансерка Євгенія Стекунова. 

Висловлюємо щиру подяку експерткам, які оцінювали матеріали, й учасникам конкурсу за зацікавлення гендерною тематикою. Сподіваємося, що питання прав жінок і чоловіків у суспільстві не залишить їх байдужими і надихатиме інших на пошуки в цій тематиці.

_______________

Конкурс відбувся у рамках проекту ВОГО «Волинський прес-клуб» і ВОГО «Гендерний центр» «Гендерна абетка для волинських медіа», підтриманого "Українським медійним проектом” (У-Медіа), що реалізовується Міжнародною організацією Інтерньюз в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку


Джерело

Переглядів: 1081 | Додав: dvm | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 02.05.2024, 05:58
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0