01:00
Жінкам розказуватимуть про їх права через Інтернет

Жінкам розказуватимуть про їх права через Інтернет

6 лютого в прес-центрі «ЛігаБізнесІнформ» відбулась презентація Віртуальної служби правової допомоги для жінок. За допомогою Служби будь-яка жінка, яка має доступ до Інтернет, зможе поставити запитання стосовно своїх прав у сімейних стосунках, на роботі чи в громадській діяльності. Для цього потрібно лише зайти на електронну сторінку Служби (http://legal.wcu-network.org.ua) і зареєструватися – і отримати консультацію чи пораду.

Як зазначила Марія Алєксєєнко, голова Жіночого консорціуму України: «Якщо у вас є проблеми із соціальним забезпеченням, якщо роботодавець порушує ваші права чи виникли труднощі у підприємницькій діяльності; якщо є проблеми у сімейних відносинах чи у взаємодії із органами влади; якщо вас дискримінують за ознакою статі чи є якість питання у громадській діяльності – напишіть нам і вам підкажуть, допоможуть, проконсультують».

За словами однієї з юристів Служби Тетяни Мельник, багато ситуацій, в які потрапляють жінки, є типовими і тому відповіді спеціалістів одному дописувачу насправді допоможе багатьом людям. «Кількість активних користувачів Інтернет ресурсами збільшується кожного дня, а значить і кількість жінок, яким ми зможемо допомогти», сказала Тетяна.

Служба проводитиме свою роботу на безкоштовній основі. Вже зараз, окрім Фонду з прав людини Посольства Королівства Нідерландів, її діяльність підтримало кілька юридичних та бізнес компаній.

«Кожен ділиться тим, чим багатий, і надання безоплатної правової допомоги – це одна з найважливіших корпоративних цінностей нашої компанії», зазначила під час презентації партнер АО "С.Т. Партнерс", адвокат Світлана Трофимчук. «Особисто я переконана, що жінці, яка опинилась у складній ситуації, правова допомога є край необхідною. Завдяки цій ініціативі ми намагатимемося наповнити Інтернет сторінку Служби максимально корисною інформацією, і таким чином поступово заповнимо пробіли правової свідомості жінок, відповідаючи на питання сімейного права. Відомо, що ті, хто поінформовані – озброєні».

Окрім правових он-лайн консультацій, на сторінці Служби планується розміщення правової інформації - зразки деяких документів, алгоритми дій в конкретних ситуаціях та правова аналітика, – це інформаційно-правова підтримка, яку планує надавати компанія «ЛІГА:ЗАКОН». За словами Оксани Лой, керівниці бухгалтерської категорії компанії, "Доступ до правової інформації і правовий захист бізнесу і громадян – це основа, яка була закладена в бізнес компанії «ЛІГА:ЗАКОН» 22 роки тому. Сьогодні ми прагнемо підтримати соціальні ініціативи, спрямовані на правову грамотність і освіченість українців, оскільки розуміємо, що разом ми здатні формувати стале суспільство, яке розуміє і вміє користуватися своїми правами".

Довідково: Віртуальної служби правової допомоги для жінок створена громадською організацією «Жіночий консорціум України. Ініціативу підтримує Фонд з прав людини Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Інформаційно-правовим партнером виступає компанія Ліга-Закон. Правовий партнер із питань сімейного права – адвокатське об’єднання "С. Т. Партнерс".

Поради надаватимуть фахівці юридичної компанії «Фомін, Сергієнко і Партнери» і адвокатського об’єднання "С. Т. Партнерс", а також громадські організації - члени Мережі ЖКУ - Чернігівська обласна організація спілки жінок України, Центр підтримки громадських ініціатив «ЧАЙКА».


WCU

Переглядів: 757 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вівторок, 30.04.2024, 12:41
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Статистика


Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0