01:00
Тренінг „Роль медіа у подоланні гендерних стереотипів і дискримінації“
Сьогодні, 17:14

ДО УВАГИ журналістів усіх типів ЗМІ України!

Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) в рамках проекту «Україна: просування жінок в якості політичних лідерів» Національного демократичного Інституту (НДІ) за підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (Sida) запрошує журналістів/редакторів регіональних загальносуспільних ЗМІ взяти участь у тренінгу «Роль медіа у подоланні гендерних стереотипів і дискримінації» 

  • 27-29 березня 2014 року у Києві, або
  • 30 березня – 1 квітня 2014 року у Львові.

Участь у тренінгу дозволить учасникам покращити журналістські навички, підняти рівень обізнаності з гендерних питань, отримати необхідні інформацію та фактаж для використання у подальшій роботі. Дивіться програму та інформацію про українських та міжнародних тренерів/експертів нижче.

Після проходження тренінгу учасники зможуть долучитися до інформаційної кампанії в медіа на тему ролі жінки в політиці та матимуть можливість створювати аналітичні і соціальні гендерно-орієнтовані матеріали та публікувати їх у своїх ЗМІ та на веб-ресурсі проекту на гонорарній основі. 

Серед учасників цих тренінгів першого етапу на конкурсних засадах буде відібрана група для участі у тренінгу поглибленого рівня, який відбудеться 29-30 травня 2014 року у Києві.

Групи учасників тренінгів формуються на конкурсних засадах. Цільова аудиторія проекту – журналісти всіх типів ЗМІ всіх регіонів України, які мають певний рівень досвіду з означених тем, але високо мотивовані підвищити свою кваліфікацію та активно використовувати набуті навички у подальшому. Перевага буде надана кандидатам, які активно висвітлюють теми рівності та прав людини.

Участь у тренінгах є безкоштовною. Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація витрат за проїзд. У разі відбору на навчальний захід, участь в усіх його сесіях без виключення є обов’язковою.

Для участі у тренінгах необхідно заповнити анкету-заявку онлайн, а також надіслати 1-2 найкращі роботи за останній рік на тему захисту прав людини, просування гендерної рівності або подолання стереотипів у суспільстві до 12:00 17 березня 2014 року.

PDF-файл або гіперпосилання на ваші роботи надсилайте на адресу irrp.org.ua@gmail.com .

Запрошених учасників повідомлять про участь до 20 березня 2014 року.

ЗАРЕЄСТРУВАТИСЬ

Після реєстрації ви зможете переконатися, що ваша анкета надійшла нам, переглянувши через 1-2 дні гіперпосилання зі списком поданих анкет 

 Із запитаннями звертайтеся на irrp.org.ua@gmail.com або за номером 067-547-22-33.

Коротка програма тренінгу «Роль медіа у подоланні гендерних стереотипів і дискримінації» (три дні з 10-00 до 17-30):

  • Знайомство. Представлення програми. Збір очікувань.
  • Проблема гендерної нерівності в Україні. В чому сутність.  Головні аспекти теми тренінгу.
  • Вступна лекція про гендер в Україні. Стереотипи і сексизм у суспільстві. (Марія Алексєєнко)
  • Тематика публікацій, спрямована на подолання стереотипів. Що люди хочуть і мусять знати?  
  • Медіа і гендерна дискримінація. Журналістські стандарти у висвітленні чутливих тем.
  • Досвід висвітлення гендерної тематики в західній пресі. Чому це важливо? (Інес Поль)
  • Західний досвід. Доречність і недоречність адаптації.
  • Вибори і гендерна рівність. Ситуація в Україні та за кордоном. (Олена Єна)
  • Про що писати і як висвітлювати тематику? Складні теми в регіональних ЗМІ.
  • Підведення підсумків. Обговорення майбутньої співпраці та умов участі у тренінгу поглибленого рівня.

З учасниками працюватимуть тренери:

Олег Хоменок, радник з питань ЗМІ Internews Network, сертифікований медіа-тренер, регіональний координатор міжнародного проекту SCOOP (Данія) з підтримки журналістських розслідувань. Олег є сертифікованим медіа консультантом (BBC World Service Trust, World Bank Institute) та автором кількох підручників з журналістики. Має досвід роботи редактором в кількох газетах і інформаційних агенціях. В 1994-1997 очолював прес-службу парламенту АР Крим. Працював регіональним кореспондентом Європейського медіа інституту.   

Катерина Іванова, сертифікований медіа-тренер. Працювала журналістом та редактором кількох видань Видавничого дому «ОГО», пізніше – заступником головного редактора Рівненського агентства журналістських розслідувань. Проводила тренінги в рамках школи молодого журналіста, школи редактора, а також тренінги із висвітлення виборів, розслідувальної журналістики.  Є співавтором посібника «Журналістські розслідування: посібник для початківців», виданого ІРРП у 2008 році. Учасниця Міжнародного форуму жінок медіа-лідерів у Вашингтоні в 2011 р. Стипендіатка Охберга від Дарт Центру журналістики та травми Колумбійського університету (США) у 2011 році.

Ілона Фанта, сертифікований медіа-тренер. Під час роботи головним редактором групи видань «Коло» в медійній компанії «Життя і діло», Полтава, керувала редакцією, що створювала  4 продукти в принті та онлайн. У 2005-2007 очолювала і брала участь у проектах, спрямованих на розвиток лідерських якостей у дівчат та жіночого активізму. Випускниця програми Digital Future of Journalism, учасниця форуму з інноваційної журналістики  News! World Summit 2012 у Парижі та Міжнародного форуму жінок медіа-лідерів у Вашингтоні в 2011 р. Стипендіатка програми з підвищення знань працівників НУО про політику добросусідства країн ЄС European Citizens Action Service (ECAS), Брюссель, Бельгія.

З учасниками працюватимуть експерти:

Інес Поль, Німеччина, головний редактор групи видань  TAZ – „Die Tageszeitung". До того як очолити редакцію в 2009 році, вона працювала політичним кореспондентом в Берліні в медіа групі Ippen, очолювала політичний відділ німецької щотижневої газети Hessische /Niedersächsische Allgemeine. В 2004-2005 Інес стала стипендіаткою Фонду для журналістів Nieman в Гарвадському універсітеті, США. За освітою Інес Поль філолог і здобула ступень магістра скандинавістики і германістики в Університеті Геттінгена, де вона також працювала представником з гендерних питань. Її шлях в журналістиці розпочався із позаштатної роботи на радіо та в місцевих виданнях. В 2009 вона отримала медійну нагороду «Початківець року» від журі німецького журналу Medium-Magazin. З 2010 Інес є членом правління неурядової організації «Репортери без кордонів»  (Reporters sans frontières).

Марія Алєксєєнко, голова організації «Жіночий консорціум України», експерт з більш ніж 10-річним стажем роботи у жіночих та молодіжних організаціях, серед яких Agriteam Canada, UNICEF, IOM, Terre des Homme Молдова та ін. Ключові сфери її діяльності – права людини, гендерна рівність, траффікінг та міграція. Марія працювала над програмою моніторингу виконання міжнародних угод та державних програм в Україні, серед яких Конвенція прав дитини, Конвенція про ліквідацію усіх форм дискримінації жінок та Державна програма гендерної рівності в Україні.

Олена Єна, керівник програми «Жінки-Лідери», Національний Демократичний Інститут. Наразі Олена є керівником нової програми НДІ, метою якої є підвищення рівня політичної участі жінок в Україні. У 2005-2009 роках Олена очолювала Програму розвитку кадрів, яка  була спрямована на розширення професійних знань та досвіду державних службовців – працівників Секретаріату Президента, Кабінету Міністрів та обласних державних адміністрацій. Олена має досвід розробки та втілення унікальної для України програми урядового стажування, яку Національний Демократичний Інститут впроваджував у 2005 – 2006 рр. Після закінчення Запорізького державного університету за спеціальністю філолог, Олена очолила міжнародний відділ Запорізької державної інженерної академії та була Директором створеного за її ініціативою Лінгвістичного центру. До того, як пані Єна приєдналась до команди НДІ, вона також працювала у приватному секторі у сфері звя’зків з громадськістю.


Джерело: http://irrp.org.ua/events/3230-trenng-rol-meda-u-podolann-gendernih-stereotipv-diskrimnacyi.html 

Переглядів: 1281 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вівторок, 30.04.2024, 14:28
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Статистика


Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0