21:37
Конкурс публіцистичних та медіа-матеріалів з гендерної проблематики

Гендерний інформаційно-аналітичний центр «КРОНА» за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля (представництво в Україні) запрошує до участі в конкурсі публіцистичних та медіа-матеріалів з гендерної проблематики.

Крайній термін подачі матеріалів: 21.11.2014

До участі запрошуємо усіх охочих з медійної, правозахисної, політичної, активістської, громадської та інших сфер, хто розбираються у гендерних [1] проблемах сучасного суспільства та вміють створювати авторські тексти чи відео. Конкурсні матеріали можуть бути створені одноосібно чи авторськими колективами.

Вимоги до конкурсних матеріалів:

На Конкурс можуть бути подані лише матеріали, що раніше не публікувалися та не оприлюднювалися. З моменту подачі матеріалів на Конкурс їх публікація чи оприлюднення на тематичних сайтах, в ефірі телеканалів тощо вітається та стає додатковою та багато в чому вирішальною перевагою в конкурсному відборі матеріалів.

Матеріали для Конкурсу мають бути витримані в стилі публіцистики, зокрема в одному з власне чи синтетичних жанрів: часопис, аналітична стаття, репортаж, інтерв’ю, огляд, нарис, фейлетон, звернення, відозва, есе.

Для текстових матеріалів: обсяг – до 20 тисяч знаків з пробілами; формат: текстовий редактор Microsoft Word (розширення .doc, версії 2007 і пізніше); шрифт – Times New Roman; кеґль – 14; міжрядковий інтервал – 1,5; береги з усіх сторін – 2 см. Посилання на використані джерела оформлюються у вигляді кінцевих зносок за чергою їх включення в текст. Сторінки роботи нумеруються у правому нижньому куті сторінки, номер ставиться також на першій сторінці.

Для відеоматеріалів: відеоматеріал (хронометраж – до 10 хвилин) у будь-якому форматі в готовому вигляді завантажується одним файлом на авторський канал в Youtube, посилання на завантажене відео надсилається у листі разом із анкетою. Відео може бути відзняте, озвучене, змонтоване будь-якими технічними засобами за умови якісного відео- та аудіоряду. За можливості до озвученого відеоматеріалу рекомендується додати файл з субтитрами.

Для участі в конкурсі необхідно до 21 листопада 2014 року (включно) направити на адресу center.krona@gmail.com лист із поміткою у темі «На конкурс», до якого додати:

а) заповнену анкету (див. нижче);  б) файл із текстовим матеріалом чи посилання на відеоматеріал.

Визначення кращих матеріалів і призначення грошових винагород здійснюватиметься за результатами оцінок конкурсного журі, до складу якого входять провідні експертки з гендерної проблематики. При аналізі й оцінюванні матеріалів, зокрема, враховуватиметься: актуальність матеріалу, гендерночутлива мова, уникнення гендерних стереотипів і сексизмів, ступінь розкриття теми, ступінь розв’язання поставленої задачі, соціальне значення запропонованих ідей, послідовність і логічність викладу думок, ступінь відповідності публіцистичному стилю, оригінальність творчого підходу до вирішення проблеми. Матеріали, визначені як кращі, будуть відзначені спеціальними іменними сертифікатами та розміщені на веб-порталі ГІАЦ «КРОНА» із зазначенням авторства матеріалів та посиланням на першоджерело (при наявності такого).

Чекаємо на ваші матеріали та бажаємо натхнення і успіхів!

 


[1] На конкурс приймаються лише матеріали, що ґрунтуються саме гендерному, а не статево-рольовому (диференційному) підході. Докладніше з різницею між ними можна ознайомитися, зокрема, на веб-порталі ГІАЦ «КРОНА» у розділі Корисні матеріали / Глосарій (http://krona.org.ua/glosariy.html) та у Словничку до видання «В поисках гендерного воспитания» (http://krona.org.ua/assets/files/books/V-poiskah-gendernogo-vospitaniya.pdf).


Детальніше: http://www.krona.org.ua/zaproshennya-ta-polozhennya-pro-konkurs.html
 

Переглядів: 654 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 12:49
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всього: 15
Гостей: 15
Користувачів: 0