17:39
У Харківському регіоні завершено Програму "Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок"

 У  Харковській області закінчилася Програма «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та інтегрована в Програму розвитку фінансового сектору (FINREP-II). Програма реалізувалася з лютого 2015 р. Українським жіночим фондом  у партнерстві із Харківською обласною громадською організацією «Харківський обласний гендерний ресурсний центр».

Партнерами  ХОГО «ХОГРЦ» у реалізації програми у Харківському регіоні виступили: Департамент соціального захисту ХОДА,  Департамент праці та соціальної політики Харківської міської ради,  Харківський міський центр СССДМ «Довіра», Центр гендерної освіти Харківського національного університету радіоелектроніки, Асоціація багатодітних сімей «АММА», Харківська обласна бібліотека для юнацтва.

Тренінги відбулися у м. Харків та містах Дергачі, Куп’янськ, Чугуїв Харківської області.

Мета програми: підвищення  обізнаності та розширення економічних можливостей, лідерських якостей, соціальної незалежності та якості життя жінок, які належать до соціально незахищених верств.

 

Всього у Харківській області було проведено 20 тренінгів, в яких взяли участь 353 жінки, серед яких: малозабезпечені, пенсіонерки, безробітні, жінки з обмеженими можливостями, жінки з сільської місцевості, ТПО, сироти, жінки сімей учасників АТО, жінки, які постраждали від насильства у сім’ї, вдови, одинокі та багатодітні матері.

Навчання у модулі «Як ефективно управляти власними фінансами» пройшли  152 жінки; у модулі «Як збільшити свої доходи та досягти фінансової впевненості» - 132 жінки; у модулі «Як розпочати власний бізнес» - 35 жінок; у модулі «Жіноче лідерство на  користь громади» - 34 жінки.

Результатами тренінгів стало підвищення рівня фінансової грамотності жінок, їхньої впевненості у собі, підвищення поінформованості у таких питаннях, як загальна фінансова безпека, різні фінансові інструменти, складання та аналіз сімейних бюджетів, постановка фінансових цілей, комунікація з банківськими установами, гендерні питання, волонтерська активність, жіноче лідерство.

За відгуками учасниць багато з них проаналізували сімейні бюджети, почали вести облік власних бюджетів, усвідомили як грошові потоки пов’язані у часі, звернули увагу на фінансове планування, почали ставити та досягати фінансових цілей, залучили до складання та ведення сімейних бюджетів членів родини.

Особливим результатом програми став ефект «ланцюжкової реакції», коли учасниці рекомендували пройти тренінги знайомим та близьким, використовували отримані знання для подальшої діяльності.

Випускниці програми розробили програми та проводять заняття з фінансової грамотності з різними групами (підлітками, ТПО, студентськими аудиторіями), а також однією з учасниць проводяться заняття з арт-терапії з включенням інформації щодо фінансових питань та візуалізації фінансових цілей.

Велика кількість учасниць зацікавилися гендерною тематикою, відвідали гендерний музей, планують проведення заходів з цієї тематики для різних цільових аудиторій із залученням ресурсів музею.

На базі Асоціації «АММА» створено інформаційний куточок з фінансової грамотності для членів Асоціації та на сайті організації розміщено консультації з фінансових питань http://amma.org.ua/products/category/1751523

Одній з учасниць програми банком повернуто різницю розрахунків по регресу.

Однією з учасниць ініційовано діяльність щодо повернення грошей з страхової компанії. Іншою учасницею – щодо повернення вкладених коштів в автотрейдінг.  

Відгуки випускниць програми: «Я сформулювала для себе, що фінансові знання є частиною системи безпеки, якою у повній мірі має володіти кожна людина», «Завдяки навчанню у програмі структуровані знання, підвищено потенціал для вирішення задач та підвищена фінансова чутливість», «Пройшов страх, народилося багато нових ідей, отримано поштовх до дій».

Результатами навчання стали власні відкриття, нові ідеї, готовність до змін, усвідомлення себе лідерками, готовими брати на себе відповідальність за своє життя: «Я дуже жалію, що так пізно дізналася про такі речі як фінансова грамотність, жіноче лідерство, волонтерство», «Я обов’язково буду використовувати набуті знання», «Передайте велику подяку організаторам програми! Передайте, що такі програми дуже потрібні сьогодні в Україні для різних категорій населення. Для молоді, для людей похилого віку. А ще такі програми дуже потрібні нашим чоловікам!».

 

 

Переглядів: 914 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 16:14
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0