19:23
«Дипломати та дипломатки: гендерні аспекти дипломатичної служби в Україні та у світі»
Круглий стіл 
«Дипломати та дипломатки: гендерні аспекти 
дипломатичної служби в Україні та у світі»
26 листопада 2015 року
(початок реєстрації 9:30, початок заходу 10:00)
конференц-зал МЦПД, вул. Інститутська, 14
 
Не зважаючи на підвищення уваги останнім часом до питання залучення жінок до політики та прийняття державних рішень, гендерні питання у сфері дипломатії залишаються terra incognita в Україні. Співвідношення чоловіків і жінок у Міністерстві закордонних справ України незалежно від рівня посади складається на користь перших із значною перевагою.

У липні 2014 року Президент України доручив Міністру закордонних справ збільшити кількість українських жінок-дипломатів у державах-членах Європейського Союзу. На сьогодні в українській системі дипломатичної служби є одна заступниця Міністра закордонних справ, три жінки, що обіймають посади Послів України, та чотири – посади Генеральних консулів.

Для залучення жінок на дипломатичну службу та кар’єрного просування в Україні залишаються невирішеними серйозні перешкоди і проблеми. Основними причинами цього є традиційні гендерні стереотипи, культурні звичаї, недостатня увага зовнішньополітичної інституції щодо забезпечення гендерного паритету тощо.

Метою заходу є оцінити гендерну політику Міністерства закордонних справ у дипломатичній сфері, познайомитися із міжнародним досвідом залучення жінок до дипломатичної служби, гендерними аспектами роботи дипломатів та дипломаток, а також членами їхніх родин, викликами, що стоять перед жінками під час перебування на дипломатичній службі.
 
Питання до обговорення:
  • Жінки в дипломатії: світовий досвід та ситуація в Україні.
  • Виклики дипломатичної служби для дипломаток та дружин (членів родин) дипломатичних працівників.
     
  • Міжнародний досвід залучення жінок до дипломатичної служби та просування дипломаток на службі: що можна використати в Україні.
Планується, що під час заходу іноземні та українські дипломатки поділяться власним досвідом роботи у системі органів дипломатичної служби як у центральних апаратах країн, так і за кордоном, а також обговорять спільні виклики, що стоять перед ними, та можливі шляхи їхнього подолання.
 
До участі у дискусії запрошуютьсяукраїнські дипломати та дипломатки, народні депутати України (зокрема члени та членкині Міжфракційного депутатського об'єднання сприяння ґендерній рівності «Рівні можливості», Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та Комітету у закордонних справах), посли іноземних держав в Україні, іноземні дипломати та дипломатки, що працюють в Україні, політологи та політологині, експерти та експертки з гендерних питань, громадські активісти та активістки, медіа тощо.
 
Реєстрація учасників: Для участі у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою avorobyovska@icps.kiev.ua, вказавши своє ім'я та прізвище, організацію, яку Ви представляєте, та контактні дані. У разі виникнення додаткових питань просимо звертатися за телефоном: (+38-050) 204-49-91 (контактна особа: Олена Захарова).
 
Реєстрація ЗМІ: Для участі представників медіа у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою ssudak@icps.kiev.ua.

Інформаційний партнер: медіа портал «Апостроф» apostrophe.com.ua
Переглядів: 1031 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Середа, 24.04.2024, 13:15
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0