14:17
"Гендерні особливості дипломатичної служби в Україні та у світі"
Які ведеться на дипломатичній службі жінкам і чому їх так мало серед українських послів за кордоном?

Дати відповіді на ці запитання спробували експерти Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) у публікації "Гендерні особливості дипломатичної служби в Україні та у світі", яку офіційно поширюють сьогодні, 22 грудня, з нагоди Дня працівника дипломатичної служби.
 
Публікація є міждисциплінарним виданням, яке було підготовлене на перетині двох проектів МЦПД: одного з ключових напрямків діяльності центру щодо аналізу якості проведених реформ, зокрема у частині реформування системи забезпечення зовнішніх зносин та дипломатичної служби України, а також окремого проекту "Рівні можливості для жінок і чоловіків у політиці, бізнесі та громадському житті".
 
У даній роботі гендерні питання та збільшення можливостей жінок бути представленими на вищих ланках дипломатичної служби розглядаються як один із компонентів давно назрілої реформи зовнішньополітичного відомства України. При цьому, позитивні зміни, яких можливо досягнути у ході такого реформування, зокрема і у гендерному контексті, конструктивно впливатимуть не тільки на дипломаток Міністерства закордонних справ України, а й усіх співробітників відомства.

Публікація націлена ініціювати суспільну дискусію як щодо окремих аспектів реформування системи забезпечення зовнішніх зносин та дипломатичної служби України, так і просування жінок на вищі дипломатичні посади у сфері, яка довгий час вважалася та подеколи досі вважається достатньо закритою, з однієї сторони, та традиційно патріархальною, з іншої.
 
Дослідження буде корисним для українських дипломатів, народних депутатів України (зокрема для членів Комітету Верховної Ради України у закордонних справах та Комітету з питань європейської інтеграції, а також Міжфракційного депутатського об’єднання сприяння ґендерній рівності "Рівні можливості"), фахівців з питань реформування системи забезпечення зовнішніх зносин та дипломатичної служби України, політологів, експертів з гендерних питань, громадських активістів, медіа, що висвітлюють питання гендерної рівності, тощо.
 
Публічне обговорення тем, представлених у дослідженні, відбулося 26 листопада 2015 року під час засідання круглого столу "Гендерні особливості дипломатичної служби в Україні та у світі" в МЦПД.
 
Публікацію було підготовлено спільно з фондом "Рівність і взаємоповага".
Переглядів: 666 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 17:08
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всього: 6
Гостей: 6
Користувачів: 0