23:18
Незалежно від статі, люди повинні мати рівні права і можливості
 

Незалежно від статі, люди повинні мати рівні права і можливості

11 лютого, у конференц-залі Інституту модернізації змісту освіти відбувся інформційно-презентаційний семінар «Гендерний компонент в освіті».
Захід проводили Олена Малахова, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови, завідувачка кафедри гендерно-чутливих технологій в освіті, директорка Гендерного центру Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди, експертка і тренерка Гендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА» та Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти вищих навчальних закладів, та Олег Марущенко, кандидат соціологічних наук, доцент кафедри філософії Харківського національного медичного університету, директор, експерт і тренер Гендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА» та Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти вищих навчальних закладів.
Члени робочої групи з питань політики гендерної рівності та протидії дискримінації у сфері освіти за допомогою цікавих слайдів розповіли колегам про гендер в освіті, його ресурси та методологію. «Незалежно від статі, люди повинні мати рівні права і можливості» – наголошували тренери.
Детально розглядались подальші кроки щодо гендерної експертизи підручників у руслі державної гендерної політики.
Олег Марущенко навів статистику гендерної нерівності в країні. Він переконаний , що дискримінація як жінок, так і чоловіків у підручниках впливає на підсвідомість дитини та відбивається на її подальшому житті.
-Для мене велика честь проводити семінар саме в Інституті модернізації змісту освіти, де працюють люди, від яких залежить освіта майбутнього. Нам просто необхідно провести гендерну експертизу не тільки підручників, робочих зошитів, програм, але й усього змісту освіти,- сказала пані Олена на завершення семінару. Вона висловила сподівання на подальшу співпрацю, запросила працівників ІМЗО до своєї команди та закликала використовувати якомога більше наявних фемінітивів і паралельних форм жіночого та чоловічого роду.

Переглядів: 796 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 18:46
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Статистика


Онлайн всього: 18
Гостей: 18
Користувачів: 0