14:16
До 105-ї річниці Міжнародного дня прав жінок 8 Березня

Шановні однодумиці!

 В цьому році виповнюється 105 років з моменту його першого святкування.    

Звертаюємося до вас з пропозицією діяти «на випередження» та завчасно запобігти появі стереотипних й шкідливих привітань від чиновників різного рівня шляхом їх примусової просвіти.

До вашої уваги - зразок листа-звернення до урядовців (сільських голів, голів райдержадміністрацій, мерів міст, губернаторів, ректорів ВНЗ, директорів підприємств, керівників міністерств, Президента, Прем'єра та лідерів політичних партій і їх локальних осередків), у якому коротко викладено історію, основні факти та пояснено сенс святкування 8 Березня. Ідея полягає в тому, щоби у вас та ваших однодумиць була можливість скористатися цим шаблоном та підготувати такі листи тим керівникам і урядовцям, чию позицію ви вважатимете за потрібне змінити.

Якщо ви дієте від імені НУО чи іншої інституції – викладіть цей лист на бланку вашої організації (вписавши туди відповідні імена, посади, назви інституцій), зберіть під цим листом підписи тих, хто поділяє викладену у ньому позицію та надішліть на адресу відповідних керівників та чиновників.

Якщо ви не належите до якоїсь НУО, можете надіслати просто колективного листа від групи свідомих громадянок, підписи яких будуть під листом. Кожен та кожна має право особисто звертатися до посадовця будь-якого рівня!

Якщо ви маєте змогу і бажання опублікувати цей лист у ЗМІ чи в Інтернет – зробіть це! Що більше людей з ним ознайомиться – то краще!

Якщо ви знаєте факти, які додатково ілюструють дискримінацію жінок в Україні - просимо додати їх у лист.

Увага! Важливо, щоб лист був на ім’я конкретної особи-посадовця (а не на установу чи підрозділ) – тоді шанси, що лист буде прочитано адресатом зростають, а це накладе на нього/неї певну відповідальність за подальше хибне публічне пропагування 8 Березня, як свята «весни, краси та жіночності».

Увага! Надсилаючи листа конкретному керівникові, підготуйте для нього/неї шкіц короткого привітання за прикладом, який є в цьому листі (про банк). Якщо це ректор вузу – підготуйте лист про науково-викладацький склад, якщо міністр – про відповідну галузь, якщо спікер парламенту – то про депутатів; якщо ви при цьому диспонуєте відповідними надійними даними та фактами – неодмінно їх вкажіть! Якщо вважаєте за потрібне, коротко поясність в тексті привітання, що таке гендерна рівність чи дискримінація.

Зверніть увагу, що високопосадовці часто просто озвучують чи підписують те, що їм готують їхні референти чи прес-служби, тому такі листи можна надсилати також до цих структур.

Любі подруги й друзі!

Якщо ми не хочемо, щоб обрані нами посадовці та керівники різних рівнів у своїх публічних промовах та зверненнях принижували нашу людську гідність, репродукуючи консервативні гендерні стереотипи та легітимізуючи есенціалістське бачення суспільної ролі Жінки, ми маємо боротися з цим всіма можливими способами і постійно. Ми  віримо, що вода камінь точить, і що кількість з часом неодмінно перейде у якість. Маленький, але реальний крок кращий за великі і благі, але віртуальні наміри. Зробімо цей крок, кожна. Що більше нас буде – то важче нас буде ігнорувати.

Шануймося, бо ми того варті!

ЛИСТ ПОСАДОВЦЕВІ

ІСТОРІЯ СВЯТА

Переглядів: 1188 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Субота, 04.05.2024, 09:11
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0