23:13
Заява Громадської ради з ґендерних питань щодо незаконного усунення від обов’язків голови Коцюбинської селищної ради Ольги Матюшиної

Заява Громадської ради з ґендерних питань

щодо незаконного усунення від обов’язків

голови Коцюбинської селищної ради Ольги Матюшиної

 

Громадські та міжнародні організації та експерти – члени Громадської ради з ґендерних питань підтримують розширення можливостей для жінок брати участь у виборах, бути обраними та на рівних працювати на благо своєї громади та суспільства загалом.

 На жаль, в Україні жінок при владі залишається небагато, і їм доводиться стикатись з несприйняттям та перешкодами в роботі. У випадку Ольги Матюшиної, законно обраної голови селищної ради Коцюбинського, їй доводиться протистояти ще й фізичному насильству.

Члени громадської радиз ґендерних питань засуджують насильницькі та протиправні дії в селищі – зокрема, фізичне та психологічне насильство проти селищної голови Ольги Матюшиної.

8-9 квітня 2016 р. депутати Коцюбинської селищної ради та представники партії «Нові обличчя» незаконно захопили будівлю Коцюбинської селищної ради, де відбулася підробка печатки та нелегітимне голосування щодо відсторонення від обов’язків селищної голови Ольги Матюшиної. Депутати Верховної Ради України неодноразово виступали щодо ситуації, що склалася в селищі Коцюбинське, а також прийняли постанову №4383 щодо розпуску Коцюбинської селищної ради.

 Беручи до уваги ряд інцидентів, вчинених з моменту оголошення результатів виборів, включно з неодноразовими образами, погрозами, а також фізичним насильством, ми вважаємо, що дії депутатів Коцюбинської селищної ради та представників партії «Нові обличчя» є такими, що порушують Конституцію України і Закони України, руйнують засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади селища Коцюбинське.

Громадська рада при МФО «Рівні можливості» розцінює дану ситуацію як факт умисного та незаконного усунення від виконання обов’язків Ольги Матюшиної, обраної жителями селища Коцюбинське на місцевих виборах.  Вважаємо, що неправомірні дії, тиск та залякування голови селищної ради були здійснені з метою зупинити її діяльність, спрямовану на виявлення корупційних схем та, передусім, на захист території рекреаційного лісу навколо селища. Засуджуємо поведінку депутатів Коцюбинської селищної ради.

Від імені громадських організацій, що входять до Громадської ради при МФО «Рівні Можливості» звертаємось до  Міністра внутрішніх справ України та Генерального прокурора України з вимогою зупинити злочинні дії та  якнайшвидше провести ретельне розслідування, щоб події в Коцюбинській селищній раді не залишились без правової оцінки.

 Ми – громадські активістки і активісти, члени Громадської ради при МФО «Рівні Можливості» підтримуємо Ольгу Матюшину її у цій нелегкій боротьбі за інтереси громади.

 Віримо, що професійна діяльність та наполегливість Ольги Матюшиної є уособленням демократичної політики нової України!

 Члени Громадської ради з ґендерних питань при Міжфракційному обєднанні «Рівні Можливості»

 

Громадська рада з ґендерних питань є постійно діючим органом при Міжфракційному депутатському об’єднанні «Рівні можливості» і має на меті об’єднання та ефективну координацію зусиль народних депутатів, громадських активістів та міжнародних організацій, які працюють над питаннями ґендерної рівності в Україні.

Категорія: Акції та звернення | Переглядів: 1099 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 29.03.2024, 10:03
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Статистика


Онлайн всього: 17
Гостей: 17
Користувачів: 0