16:21
Голос жінок і лідерство – Україна

Голос жінок і лідерство – Україна

З березня 2020 року Центр гендерної культури є регіональним партнером проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», що впроваджується Українським жіночим фондом к партнерстві із такими громадськими організаціями як «Ла Страда-Україна» та Міжнародний фонд «Відродження» за підтримки уряду Канади.

Мета проєкту – захист прав жінок і дівчат та просування гендерної рівності в Україні. Однією з важливих цілей проєкту є підтримка регіональних платформ, мереж та альянсів жіночих організацій та сприяння підвищенню їх ефективності і впливу на політики в Україні.

Відповідно до проєктного плану роботи, в березні-квітні здійснювався збір інформації про жіночі/феміністичні ГО Харківського регіону.

З огляду на те, що у Харкові та Харківській області офіційно зареєстровано більше 40 жіночих громадських організацій, а інформація про діяльність та контактні дані більшості з них відсутні, база даних жіночих громадських організацій потребує термінового оновлення.

В травні-червні Центр гендерної культури проводив консультативні колоквіуми з представницями та активістками громадських організацій Харкова та Харківської області з метою роз’яснення цілей проєкту та більш глибокого усвідомлення ними перспективності створення мережі жіночих організацій.

В червні Центр гендерної культури запросив на онлайн-спілкування «Жіночий активізм Харківщини: досягнення та перспективи» всіх, хто зацікавлені в підсиленні організаційної спроможності громадських організацій та залученні жінок до активної громадської діяльності.

Було презентовано проєкт «Голос жінок і лідерство – Україна» з акцентом на необхідності залучення жіночих громадських організацій до об’єднання та взаємодії. Також учасницям зустрічі було представлено проєкт ПАКТ «Жінки України: залучені, спроможні, незламні» та надана інформація про діяльність Східного міжрегіонального хабу, що створено на базі Харківського обласного гендерного ресурсного центру. Під час онлайн-спілкування жіночі організації були запрошені до участі у конкурсі «Суперсила для жіночих правозахисних організацій». Також було презентовано ініціативу ЦГК по створенню довідника жіночих ГО та організації виставки, що буде проведена у Музеї жіночої та гендерної історії задля того, щоби розповісти широким колам про важливу, але часто невидиму діяльність, що проводиться жіночими організаціями задля розбудови громадянського суспільства та просування гендерної рівності в Україні.

Для оперативного інформування та координації діяльності мережі було створено сторінку у ФБ.

 Мережа є відкритою і запрошує до співпраці та взаємодії організації, що представляють інтереси жінок і дівчат.

Переглядів: 467 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Середа, 24.04.2024, 18:28
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Статистика


Онлайн всього: 9
Гостей: 9
Користувачів: 0