14:53
Уряд України візьме участь у міжнародній ініціативі «Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності»

Уряд України візьме участь у міжнародній ініціативі «Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності»

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження щодо участі Уряду України у міжнародній ініціативі «Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності», започаткованій структурою Організації Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) спільно з урядами Мексики та Франції та спрямованій на досягнення помітних результатів в питанні гендерної рівності.

Після отримання відповіді від Секретаріату ООН Жінки у рамках цієї міжнародної ініціативи Уряд України стане членом коаліцій «Гендерно-зумовлене насильство», «Економічна справедливість та права» та «Технології та інновації для гендерної рівності».

Приєднання до зазначених коаліцій стане підтвердженням у широкому міжнародному форматі євроінтеграційних прагнень України та реалізації нашою державою міжнародних зобов’язань у сфері прав людини, боротьби з дискримінацією та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, особливо в умовах агресії та окупації частини території України.

Очікується, що участь Уряду України в реалізації зазначених тематичних напрямів забезпечуватиметься шляхом об’єднання зусиль профільних міністерств та відомств в імплементації відповідних національних заходів.

Довідково

Коаліції дій  для сприяння досягненню гендерної рівності – це міжнародна ініціатива, яка була започаткована структурою Організації Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) та урядами Мексики та Франції у рамках Форуму рівності поколінь (Generation Equality Forum) – глобального зібрання з питань гендерної рівності.

До Коаліцій дій приєднуються держави-члени ООН; організації громадянського суспільства, зокрема жіночі та молодіжні організації; приватний сектор (включаючи благодійні організації); агентства системи ООН та інші міжнародні організації.

Коаліції дій з гендерної рівності охоплюють наступні 6 тематичних напрямів:

  1. гендерно зумовлене насильство;
  2. економічна справедливість та права;
  3. фізична недоторканість, сексуальне та репродуктивне здоров’я та права;
  4. феміністична діяльність для захисту кліматичної справедливості;
  5. технології та інновації для забезпечення гендерної рівності;
  6. феміністичний рух та лідерство.

Коаліції дій спрямовані на виконання однієї із задач Форуму рівності поколінь, а саме, досягнення помітних результатів в сфері гендерної рівності у втіленні кампанії «Десятиріччя дій ООН» (2020 – 2030 рр.), спрямованої на досягнення Цілей Сталого Розвитку (ЦСР).

Переглядів: 294 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 29.03.2024, 15:44
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Статистика


Онлайн всього: 19
Гостей: 19
Користувачів: 0