12:21
Презентація проєкту “ЇЇсторія війни”

Презентація проєкту “ЇЇсторія війни"

У липні у Центрі гендерної культури завершився трьохмісячний проєкт зі збору історій українських жінок, життя яких змінила війна. Завдяки підтримці Українського жіночого фонду було створено нову  виставку в онлайн Музеї жіночої та гендерної історії.

Понад 100 історій, сповнених трагізму, героїзму та віри у майбутнє поповнили музейний фонд. Кожна унікальна історія залишиться як свідчення жорстокості та жахів війни.

Методологія збору історій передбачала роботу у декількох напрямках. Майбутнім героїням пропонувалося долучитися до проєкту або надіславши розповідь, або взявши участь в аудіозапису під час групової зустрічі в ZOOM. В результаті  роботи команди проєкту з обробки історій, на сторінці виставки можна тепер прослухати аудіорозповіді та прочитати історії, якими ділилися учасниці. 

Про деталі реалізації проєкту 20 липня  йшла мова під час онлайн-презентації виставки. Директорка Музею жіночої та гендерної історії Тетяна Ісаєва розповіла учасницям зустрічі про результати втілення ідеї та поділилася планами на майбутнє. Також Дмитро Мартиненко, який створив експозицію, розповів про її окремі складові.

В ході зустрічі жінки ділилися власними враженнями від проєкту  Зокрема вони зазначили наступне:

“Дякую кожному і кожній за те, що ви робите. Дуже потужний проєкт! Зібрати історію – це важливо, інакше  її напишуть за нас (ми це вже проходили).  Ми робимо велику справу. Ми є історія. Дякую нашим ЗСУ, волонтерам, усім, хто наближає перемогу”,

“Дорогі колеги! Команда проєкту “ЇЇсторія війни”! Ви зробили неймовірну роботу – від ідеї до втілення. Дуже важливу, делікатну, потрібну, якісну. Окремо хочеться відзначити дизайн музейного сайту і нової експозиції зокрема, який посилює емоції, доповнює історії, приваблює глядацький інтерес. Величезне вам спасибі! За можливість відрефлексувати найвпливовіші події у нашому житті та зберегти про них пам’ять…”.

Наприкінці Тетяна Ісаєва зазначила, що на цьому проєкт не завершується, і якщо будуть ще бажаючі розповісти власні історії, то виставка буде поповнюватися. Центр гендерної культури дякує всім учасницям, які поділилися важкими сторінками власного життя, а також Українському жіночому фонду за підтримку  ініціативи.

Познайомитися з розповідями героїнь

Переглядів: 1388 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 25.04.2024, 08:58
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Липень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Статистика


Онлайн всього: 11
Гостей: 11
Користувачів: 0