11:53
«Літо також наше»

Літо також наше

27 липня перед початком сезону відпусток, який розпочинається в Іспанії в серпні, іспанський уряд запустив літню кампанію, покликану спонукати жінок відмовитися від стереотипів і протистояти так званому «естетичному насильству», тобто соціальному тиску на жінок, що примушує їх відповідати ідеалам краси. Ініціатива проведення кампанії належить Міністерству з питань рівноправності Королівства Іспанії. Організатором проведення кампанії став Жіночий інститут – один із підрозділів Міністерства.

На плакаті, підготовленому для цієї кампанії, зображені жінки різного віку, кольору шкіри та ваги у купальниках на пляжі. Текст на плакаті: «Літо також наше». І сама кампанія, спрямована на підтримку жінок, котрі соромляться ходити на пляжі, оскільки вважають свої постаті не ідеальними, і плакат кампанії викликали неоднозначну реакцію не лише в Іспанії.

Так, Кайо Лара, лідер іспанської політичної партії «Об’єднані ліві» назвав її «вершиною абсурду» і написав у Твіттері, що Міністерство з питань рівноправності навмисно створює проблему там, де її не існує.

Проте заступниця міністра з питань рівності Анхела Родрігес Пам відповіла там же, що жінки з нестандартними формами тіла та розмірами можуть ходити на пляжі і без дозволу Міністерства з питань рівності, але знаючи про упередження багатьох людей, як чоловіків, так і жінок до ненормованих жіночих тіл, суть кампанії у тому, що будь-яке жіноче тіло – НОРМА.

Директорка Жіночого інституту Антонія Морільяс, аргументуючи актуальність проведення кампанії, зазначила, що так звані «ідеали» фізичної привабливості не лише негативно впливають на самооцінку жінок, а й навіть обмежують їхні права.

Як відомо, жіноче тіло часто розглядається через чоловічі лінзи. Для патріархальних суспільств звично просування ідеалів краси, які передбачають, що жінки повинні прагнути бути готовими до літа, до пляжу, щоб подобатися чоловікам.

Тому міністерка з питань рівності Ірен Монтеро звернулася до іспанських жінок: “Насолоджуйтесь влітку як вам подобається, де вам подобається і з ким вам подобається”.

Уряд Іспанії, який прийшов до влади чотири роки тому і в якому домінують соціалісти, перетворив питання про права жінок на політичне гасло. В уряді 14 жінок та 8 чоловіків займають міністерські пости.

Переглядів: 1325 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Четвер, 28.03.2024, 12:27
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Серпень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0