17:27
Музей жіночої та гендерної історії запрошує до участі у просвітницькому некомерційному проєкті «НЕЙМОВІРНІ»

Музей жіночої та гендерної історії запрошує до участі у про- світницькому некомерційному проєкті «НЕЙМОВІРНІ»

У 2024 р. український жіночий рух відзначатиме 140-річчя. Цій даті Музей жіночої та гендерної історії присвячує проєкт «Неймовірні».

Проєкт «Неймовірні» передбачає створення унікальної онлайн- та офлайн- виставки, що збирає арт-проєкти про українських жінок, які творили і творять історію нашої держави, але залишаються непомітними та маловідомими для історії України та світу.

Онлайн-версію виставки буде розміщено на www.gendermuseum.com та на інформаційних ресурсах партнерських музеїв. Офлайн версію буде запропоновано для демонстрації у вигляді друкованих форм в жіночих та інших музеях світу.

Виставка «Неймовірні» сприятиме розповсюдженню інформації про історію України та роль жінок в цій історії, укріпленню культурних зв’язків України з країнами світу та промоушену українського мистецтва на міжнародному рівні.

Ідея виставки – показати міжнародній аудиторії роль українських громадських, культурних, наукових, спортивних, військових діячок та їхній зв’язок й вплив на розвиток всіх сфер життєдіяльності українського суспільства, європейської та світової історії.

Також цією виставкою буде показано світу творчість українських художниць та художників. Саме тому до участі запрошуються різні автори. Виставка проходитиме у різних куточках світу, тому для всіх авторок та авторів це – можливість показати свій стиль та ім‘я широкій аудиторії.

Виставка сприятиме:

  • проявленню невидимої та невідомої української жіночої історії від зародження українського жіночого руху до сьогодення;
  • просуванню українських мисткинь та митців на міжнародному рівні, які отримають можливість показати власну творчість широкому глядацькому колу онлайн та офлайн;
  • укріпленню іміджу України як країни, що вибрала демократичний шлях розвитку;
  • укріпленню культурних зв’язків України з країнами світу;
  • формуванню рольових моделей для сучасних дівчат.

У виставці візьмуть участь 70 електронних арт-об‘єктів, створених в різних техніках (графіка, живопис, електронна інсталяція, електронний живопис, векторна графіка, фотографія, відео) від українських художниць та художників. 1 арт-об’єкт присвячено одній жінці в історії Україні, яка зробила вагомий внесок для розвитку жіночого руху, культури, науки, спорту.

Художниці за своїм вибором створюють 1 чи більше арт-об‘єкти у вигляді графіки, живопису, електронної інсталяції, електронного живопису, векторної графіки, фотографії, відео, тощо. Під арт-об‘єктом мається на увазі одна художня робота у запропонованих вище техніках. Ця робота є та залишається власністю авторки чи автора. Також, це може бути робота, що була створена раніше. Головне, вона має відповідати задачі виставки – промоушену ролі українських жінок.

Музей жіночої та гендерної історії гарантує збереження авторського права всім учасницям та учасникам проєкту.

До участі у виготовленні електронних арт-об’єктів запрошуються мисткині та митці, які працюють в різноманітних техніках.

Бажаючі взяти участь у проєкті мають надіслати електронну версію або скан авторської роботи, виконаної в будь-якій техниці, із зображенням української жінки, яка зробила або робить свій внесок в історію нашої країни.

Вимоги до електронних файлів:

  1. Растрове зображення: 297 mm X 420 mm, 300 dpi, формат .jpg, png, .psd.
  2. Векторне зображення: 297 mm Х 420 mm, формат .eps, .ai.
  3. Відео-файл: довжина відео до 3 хв., 16:9 з пікселями широкофор- матного кадру та без рамки, формат .MPG-4.
  4. Авторка чи автор електронного арт-об‘єкту має завантажити електронний файл з відповідною назвою: ім‘я_та_прізвище_авторки_ім‘я_та_прізвище_історичної_персоналіїПриклад: mariya_chorna_olga_kobylanska.jpg
  5. До кожного арт-об’єкту авторка чи автор мають подати супровід- ний файл у вигляді текстового файлу обсягом до 500 зн. з пробілами. У супровідному тексті має бути інформація про авторку/автора (ПІБ, вік, місце проживання та посилання на сторінку соціальних мереж чи сайт) та про героїню: ім’я та прізвище, місце проживання, вид діяльності та відповідь на запитання «Чому я обрала/обрав цю жінку? Або «Чому ця жінка має бути в цій виставці?».
  6. Файл потрібно назвати за ім‘ям авторки арт-об‘єкту. Приклад: mariya_chorna.doc.
  7. Електронні арт-об’єкти та супровідні файли до них мають бути завантажені до 30.09.2023 в папку на Гугл диску за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1-37WIs6nyd3wvetI1j9I_lG5_v2Bfh5D

КОНТАКТИ:

Тетяна Ісаєва

Для загальних питань, з питань дедлайнів, преса, комунікація з музеями з приводу офлайн-виставок gender.museum@gmail.com,

+38 (050) 403-13-25 (вайбер, телеграм)

Марія Чорна, арт-директорка виставки

Для технічних питань, для питань з приводу подачі графічних фор- матів mariyachorna@gmail.com,

+38 (050) 401-24-99 (вайбер, телеграм)

Запрошуються мисткині та митці, які хочуть розповісти про українських жінок, медіаресурси, громадські та інші організації, що хочуть бути партнерами цього проєкту, а також всі бажаючі, які зможуть розповісти про неймовірних, але дуже часто невидимих жінок.

Зайдіть на http://surl.li/gezws, оберіть героїню або залиште інформацію про жінку, яка зробила або робить свій внесок в історію нашої держави.

ПАРТНЕРИ ПРОЄКТУ:

Консультативно-методичний супровід Українська Асоціація Дослідників Жіночої Історії https://www.womenhistory.org.ua/

Інформаційний партнер – група Резистанта

https://www.facebook.com/groups/1610231622386367

Переглядів: 4414 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
П`ятниця, 26.04.2024, 06:06
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всього: 7
Гостей: 7
Користувачів: 0