22:40
Старт менторської програми для жінок «Жінка для жінки»

23 червня, у рамках проєкту «Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень» відбувся старт менторської програми «Жінка для жінки».

Менторські програми для жінок – це ініціативи, спрямовані на підтримку та розвиток жінок у різних сферах життя. Ці програми надають можливість отримати наставництво від досвідчених та успішних жінок, які діляться своїми ідеями та знаннями, досвідом і навичками. Участь в менторських програмах надає  нові можливості всім її учасницям. Це навчання, обмін контактами, розвиток самодовіри та впевненості у своїх силах. 

Унікальність менторської програми «Жінка для жінки» у тому, що дівчата та жінки долучаться до підготовки відзначення 140-річчя українського жіночого руху та працюватимуть разом над створенням унікальних творчих продуктів щодо жіночої історії

Відеоролики, книжки,  виставки, фотоколажі, постери, тексти, розмальовки, презентації  тощо розповідатимуть про українських жінок та їхню роль в історії нашої держави, а ще сприятимуть:

  • проявленню невидимої та невідомої жіночої історії
  • укріпленню позиції жінок в українському суспільстві;
  • укріпленню та посиленню українського жіночого руху;
  • розвитку жіночого лідерства;
  • поширенню на міжнародному рівні інформації про роль українських жінок в історії;
  • розробці  індивідуальних ініціатив з розбудови миру в приймаючих громадах.

Згодом ці продукти поповнять колекцію Музею жіночої та гендерної історії та покладуть початок новим колекціям.  

Менторками у Програмі «Жінка для жінки»  можуть  бути жінки, які мають творчі ідеї та бажання їх реалізувати разом із іншими жінками: громадські активістки, художниці, дизайнерки, приватні підприємиці, волонтерки, вчительки та просто активні творчі українські жінки, які через війну росії проти України були вимушені кинути власні домівки та змінити місце проживання. Але, не зважаючи на те, де вони живуть зараз, вони готові поділитися  ідеями власних проєктів, знаннями, практичними навичками та успішним досвідом та мають бажання  долучитися до підготовки 140-річчя українського жіночого руху. 

Запрошення до участі

Усі запитання щодо участі у програмі надсилати на support@genderculture.space

Проєкт «Жінка для жінки: підтримка лідерства ВПО та посилення впливу на прийняття рішень» реалізується ГО «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» у партнерстві із ГО «Центр гендерної культури» за технічної підтримки UN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF) Women’s Peace & Humanitarian Fund – єдиного глобального механізму, створеного виключно на підтримку участі жінок в процесах розбудови миру та безпеки, а також гуманітарної допомоги. WPHF, керований низкою представників громадянського суспільства, урядів та ООН, — це трастовий фонд за участі багатьох партнерів, який мобілізує терміново необхідне фінансування для місцевих організацій, очолюваних жінками, та працює разом із жінками на передовій заради побудова міцного миру. WPHF надав фінансування та підтримав спроможність понад 500 місцевих та місцевих організацій громадянського суспільства, які працюють над питаннями порядку денного «Жінки, мир, безпека» та реалізують гуманітарну діяльність у 28 країнах світу, які постраждали від кризи.

Переглядів: 3634 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Неділя, 28.04.2024, 11:38
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Червень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0