20:53
Виставкою "Білим по білому" у Харківському міському центрі зайнятості розпочався обласний гендерний марафон
Завтра 3 березня. Для когось звичайний день.
 
А для команди, що реалізує проект «Створимо музей про себе!» цей день – особливий. Рік тому Музей історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху відзначив свій день народження. Тоді у Харків з’їхались директори ґендерних ресурсних центрів з різних областей України на Всеукраїнську програму з ґендерної просвіти. Саме тоді ми представили перші 8 експозицій нашого музею.
 
Відбулось це в університеті ім. В. Каразіна. Не буду повторювати всі наші досягнення за цей рік. Їх багато, і якщо є бажання можна погортати сторінки новин, можна послухати подкаст «Год прожит не зря»
 
Поділимось новиною. 2 березня 2010 р. у приміщенні Харківського міського центру зайнятості (дякуємо керівництву центру) виставкою «Білим по білому» розпочався Гендерний марафон «Ми – рівні, бо ми того гідні», ініціатор якого – управління у справах сім’ї та молоді Харківської облдержадміністрації. І марафон і виставку присвячено Міжнародному дню солідарності та прав жінок.
 
Назвою виставки «Білим по білому» ми обрали слова видатної дослідниці історії українського жіноцтва п. Марти Богачевської-Хом’як: «Білим по білому – одна з з найвишуканіших форм вишивки в Україні – гладь білими нитками по білому полотну, та ще й з вирізуванням. Треба добре придивитися, щоб розгледіти білий візерунок довкола витятого простору. Такою є роль жінки в українському громадському житті й історії України – треба уважно придивитись, щоб осягнути цю частіше оспівану, ніж вивчену «берегиню», щоб зрозуміти: вирізування окреслює простір, а не його відсутність, і брак відомостей про жінок не означає, що жінок не було. Про них просто не писали…» На виставці представлені нові експозиції нашого музею, серед яких: «Міжнародний день солідарності жінок», «Крізь скляну стелю», «Історія людства – це  історія не тільки чоловіків». Родзинкою виставки стали експонати з колекції, що були передані у Музей Юлією Тимошенко.
 
Після ознайомлення із виставкою гостей було запрошено взяти участь у круглому столі «Жінки на ринку праці: сучасність та перспективи».
 

 
Категорія: Новини музею | Переглядів: 1823 | Додав: tais | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Неділя, 08.09.2024, 02:52
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [64]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Статистика


Онлайн всього: 5
Гостей: 5
Користувачів: 0