00:09
Тягнибок вважає, що тема гендерної політики принижує українок

Тема гендерної політики є образливою і принизливою в першу чергу для самих жінок.

Таку думку висловив на прес-конференції в Луганську лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Ви знаєте, мені здається, тема гендерної політики є якраз найбільш образливою саме для жінок. Я не думаю, що успішні нормальні українські жінки потребують якихось особливих законів, щоб їх там хтось міг захищати. Крім цього, я не думаю, що в нашій державі є тенденція, що є приниження жінок. В ментальності українців завжди була повага до жінок, на відміну, до речі, від багатьох інших націй», - зазначив Тягнибок.

Він додав, що для українця жінка завжди була берегинею, а взаємини між чоловіком і жінкою були рівними. Хоча, звичайно, в суспільстві зустрічаються і винятки.

Що ж стосується політичної гендерної політики, коли в окремих партіях звітують, скільки місць у списках надають жінкам, то, на думку Тягнибока, «це принизливо».

«У нас в партії такого немає. У нас жінки, які є в партії, самі завойовують авторитет, їх поважають, вони навіть займають високі посади в нашій організації. Наприклад, якщо брати список «Свободи», в тій же першій десятці як мінімум є 2 жінки, але не тому що вони жінки, а тому що вони є авторитетними, шанованими діячами-патріотами. Наприклад, Ірина Фаріон», - розповів Тягнибок.

Він зазначив, що чимало жінок, що представляють «Свободу», займали і займають керівні посади в територіальних організаціях об'єднання, є депутатами різних рівнів.

«Причому я скажу, на мою думку, як голови об'єднання, як основного партійного менеджера, іноді я навіть більше покладаюся на жінок, а не на чоловіків. І не тому що вони жінки, а тому що у них є деякі такі якості, яких не вистачає чоловіків, особливо у часи партійної та політичної діяльності», - додав лідер «Свободи».


 

Переглядів: 738 | Додав: dvm | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
1
Далеко не завжди підтримую Тягнибока, але в даному випадку він правий на 100%. До того ж, у його партії дійсно жінки дійсно відіграють ключову роль, можливо роль жінок у Свободі - найбільша серед усіх партій України. В жодній іншій партії жінки не мають такого впливу, як у Свободі.
avatar
Субота, 18.05.2024, 23:56
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0