10:23
«Створення Центру ґендерної освіти ВНЗ – перший крок до ґендерно-чутливого ВНЗ»
28-29 січня у Харкові відбувся практичний семінар «Створення Центру ґендерної освіти ВНЗ – перший крок до ґендерно-чутливого ВНЗ».

Організатори заходу - Харківський обласний гендерний ресурсний центр, Фонд імені Фрідриха Еберта, представництво в Україні, Головне управління у справах сім,ї, молоді та спорту ХОДА, Центр гендерної освіти ХНУВС.
 

Цей семінар - третій в низці заходів, що пройшли на території Харківської області у напрямі впровадження ґендерного мейнстримінгу у систему вищої освіти. Перша Школа із обміну досвідом щодо створення та діяльності центрів ґендерної освіти у ВНЗ відбулась 3-4 вересня 2011 р. В Школі взяли участь представники та представниці різних регіонів України – міст Житомира, Ужгорода, Києва, Луцька, Харкова, Полтави.
Після заходу у ВНЗ м. Харкова розпочалось створення Центрів ґендерної освіти.
Під час семінару-тренінгу, що відбувся у листопаді 2011 р. було створено Мережу Центрів ґендерної освіти ВНЗ м. Харкова http://gender.at.ua/news/2011-11-14-875
У третьому семінарі взяли участь представниці Центрів гендерної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, Харківського національного університету радіоелектроніки м. Харкова, представники та представниці ВНЗ м. Харкова, які залучилися до процесу створення ЦГО, а також представниці ВНЗ м. Суми, м. Донецьк, м. Дніпропетровськ.
У роботі семінару взяли участь президент Міжнародного жіночого правозахисного центру Ла Страда-Україна К. Левченко, представниця профспілки залізничників і транспортних будівельників України Л. Нестеренко,  експертка ВГО "Школа рівних можливостей Л. Колос,
Під час семінару учасники й учасники ознайомилися із тим досвідом, що був   набутий Центрами ґендерної освіти, прийняли участь в обговоренні концепції діяльності ЦҐО, обговорили план наступних спільних дій.
29 січня вони ознайомилися з інформаційними технологіями, що можуть бути використані в діяльності ЦҐО, а також із інформаційними ресурсами Музею історії жіноцтва, історії жіночого та ґендерного руху, відвідали виставку «Про ґендер цікаво».
В результаті роботи семінару Мережу ґендерних центрів ВНЗ м. Харкова було розширено і створено Всеукраїнську мережу Центрів ґендерної освіти. Мережа є відкритою і бажаючі приєднатися до неї можуть написати на адресу gendercenter-edu@googlegroups.com
із запитом щодо приєднання до Мережі.
Почалось  створення сайту Всеукраїнської мережі Центрів ґендерної освіти.
Категорія: Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ | Переглядів: 1628 | Додав: tais | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
avatar
1
отличная новость! я слышала, что Катерина Левченко у вас теперь омбудсмен?
avatar
Вівторок, 19.03.2024, 11:55
Вітаю Вас Гость

Категорії розділу

Новини музею [64]
Акції та звернення [63]
16 днів проти насильства [21]
Всесвітня кампанія
100-річчя 8 березня [7]
Жіночі сторінки історії [10]
календар знаменних та пам’ятних дат
Новини Всеукраїнської мережі Центрів гендерної освіти ВНЗ [46]

Пошук

Вхід на сайт

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Статистика


Онлайн всього: 8
Гостей: 8
Користувачів: 0